Aktuelt / 2018

2018

6.1.18
Et nyt år, 2018.
 
Vigtigste kunstneriske skabelse i 2017, var ikke så meget en fysisk skabelse. Det var snarere en række af samskabelser.
 
I en lille gruppe, drømte og planlagde vi de fire årstidsfejringer: Forårsjævndøgn, Sommersolhverv, Efterårsjævndøgn og Vintersolhverv.
I en større gruppe, manifesterede drømmene sig i fejring og helligholdelse af årstiderne med fortælling, kredsdans og sang, bål og forskellige former for kunstnerisk samskabelse i naturmaterialer, passende til årstiden.
 
Vi gjorde os samtidig gode erfaringer med redskabet Dragedrømning, som bruges til udvikling af projekter og fællesskaber.
Det har været en dybt meningsfuld og glædesfyldt proces. Samskabelsen, fejringen, forbundetheden med sig selv, naturen og hinanden.
 
Jeg tror det kommende år vil blive endnu mere i den ånd. Samskabelse, årstidsfejringer, den indre og ydre naturs kraft og ånd. Rum, som nærer og inspirerer. Finde ind til essensen.
 
I gruppen har vi talt om grundlæggende værdier, og haft de første drømme og planlægning af årstidsfejringernes videre liv og udfoldelse, i det kommende år.
Til marts deltager jeg i et kursus i shamanisme og til april i shamanistisk kraftsang. Hermed inviterer jeg også lydens kraft - tromme, rasle og stemme - mere ind i skabelsen.
En cirkel omkring ritualer i naturen er i sin vorden.
Og skabelsen af drømmefangere fortsætter.
 
Jeg mærker et kraftfuldt og kærligt år.
Velkommen.
 
 
 
Lotte Rosenkilde. Kunst på 1000 måder og på 1000 steder.