Billedgallerier / Betonæbler

Betonæbler

Æblet i mytologien.
Æblet er gennem tiderne blevet forbundet med en særlig kraft.
I den græske mytologi passer tre nymfer, Hesperiderne, Gudinden Heras æblehave med træer som bærer udødelighedens gyldne æbler. Stedet kaldes "Den Lykkelige Have" og er beliggende i det yderste, vestlige hjørne af verden.
I den romerske mytologi er æblet indviet til Gudinden Venus, som symbolet på kærlighed og skønhed.
For kelterne var æbletræet et helligt træ og i den keltiske mytologi omtales Avalon - Æblernes Ø. Den identificeres med begrebet "De lykkelige øer" og er øen mod vest i sagnene om Kong Arthur. De lykkelige øer er det jordiske paradis, de er overmåde frugtbare og menneskene lever til de er 100 år eller mere.
Kilder: Dansk og engelsk Wikipedia, samt Lexicon der Keltischen Mythologie.
 
Læs mere om æblet i mytologien her.
 
Skulptur-æbler.
Her vises en række æbler af beton. De er håndmodellerede og farverne blandes direkte på betonoverfladen. Dette giver hver enkelt æble sin helt specielle form og glød. Som i naturen vil aldrig to æbler være helt ens.
To store æbler på Vester Havn byder velkommen til æbleøen Fejø. De er de to første af en skulpturgruppe projekteret til 9 æbler ialt.
Se projektbeskrivelsen her.
 
Æblerne varierer i størrelse fra de store på Vester Havn, som er ca. 65 cm. høje til de mindre, som er mellem 8 og 30 cm. i højden.
Priseksempler på cirkahøjde: 8 cm.: 400 kr., 10 cm.: 650 kr., 13 cm. 850 kr., 20 cm.: 1.400 kr., 30 cm.: 2.100 kr. Ved køb af 2 eller flere æbler på én gang gives 10% rabat.
 
 
Lotte Rosenkilde. Kunst på 1000 måder og på 1000 steder.