Billedgallerier / Æblemosaikker

Æblemosaikker

Æblemosaikker
Æblemosaikkerne har været en fast del af Æblets Dag på Fejø siden starten i 2002. Æblemosaikken består af ca. 4000 æbler i forskellige farver og størrelser, som spiddes på en 12 m2 stor sømplade og derved tilsammen danner et billede.
I galleriet viser jeg de 6 mosaikker jeg selv har lavet. "Æblebordets saft og kraft" sammen med Ellen Jepsen.
Æblemosaikken er en form for Land Art, skabt af forgængelig natur, som æblerne jo er, undergår den et fantastisk farveskift i ugerne efter Æblets Dag.
Æblets Dag på Fejø fejres altid lørdag i uge 41.
 
Lidt om inspirationen til de enkelte æblemosaikker:
"Kærlighed til Fejø". Kærligheden til øen er som det tatoverede hjerte præget ind i en for livstid.
"Solpigen". Et JA til livet og en hyldest til den livgivende sol.
"Idun og Brage". Det guddommelige æble. I den nordiske mytologi vogter Gudinden Idun de gyldne æbler, som skænker guderne evig ungdom. Hun er gift med Brage, skjaldenes og digtekunstens gud. Brage spiller harpe.
"Æblealfer". Alferne synliggør de usynlige kræfter i naturen, som får alting til at gro og som sørger for, at hver eneste plante udvikler sig efter netop sin egenart.
"Sammen på vej" handler om fællesskab og om at se tingene i et nyt perspektiv. Et rødt æble danner centrum.
"Æblebordets kraft og saft" forener det verdslige med det ophøjede. Det er husmandsbordet og alteret, den daglige næring.
 
På Æblets Dag 2013 lavede TV2øst et 28 min. langt indslag, med bl.a. et interview om skabelsen af æblemosaikken. Det kan ses på www.tv2east.dk/node/206992
 
 
Mosaik
Delene danner helheden - helheden giver hver del sin plads.
 
 
 
Lotte Rosenkilde. Kunst på 1000 måder og på 1000 steder.